Knauf Goldband Finish

Knauf Goldband Finish vödrös glett

A KNAUF glettek kiváló anyagok. A gyártó legtöbb zsákos portermékét illetve vödrös glettjeit folyamatosan raktáron tartjuk. Azon termékeket, melyek nem képezik az állandó raktárkészlet részét, rövid határidővel tudjuk biztosítani.

A Knauf Goldband Finish vödrös glett éppen aktuális készletéről érdeklődjön telefonon a +36 30 958 2915 számon vagy az info@prowallz.hu e-mail címen.

Knauf Goldband Finish vödrös glett: nagyon jó glett!

Kézi szerszámmal – glettvas és spakli és airless glettszóró géppel is felhordható vödrös glett. Krémszerű, jól csiszolható, fehér színű, kitűnő vödrös glett. Kiszerelése 28 kg-os vödör.

A vödrös glettek mindig az utolsó “cseppig” elhasználhatók! Itt nincs bekötött és kidobott anyag!

KISZERELÉS: 28 kg

Knauf Goldband Finish vödrös glett ára

Bruttó 6096 Ft / 28 kg

Hogyan javítsuk a gipszkarton lapokat repedésmentesen?

A következők kellenek, hogy a gipszkarton fal építésekor a gipszkarton lapokat repedés mentesen ki tudjuk javítani.

 1. Knauf Goldband Finish vödrös glett hézagerősítéshez, gletteléshez
 2. Papír bandázs szalag vagy FIBAFUSE üvegszálas hézagerősítő szalag: ők a legerősebb szalagok
 3. Egy kolléga, aki nem akar “szilózni”
 4. DELKO bandázsoló szerszám: ezzel a szerszámmal a glettet a bandázs szalaggal együtt tudja felvinni a gipszkarton falra úgy, hogy a bandázs szalag a gipszkarton fal/sarok mindkét oldalán átfedéssel lesz. Ezért nem kell szilózni!
 5. Sarok görgő teleszkópos nyéllel: ezzel begörgőzzük (benyomjuk) a szalagot a sarokba.
 6. Glett lehúzó fej szintén teleszkópos nyélen: ezzel pedig lehúzzuk a felesleges glettet a bandázs szalagról és simára húzzuk a felületet.

Felejtsék el a “Majd kiszilózzuk, és jó lesz.” mondatot! A repedésmentes gipszkarton falakhoz jó glett és erős papír- vagy üvegszál erősítésű bandázsszalag szükséges.

A Knauf Goldband Finish vödrös glett összetétele

A Goldband Finish vödrös glett egy vizes bázisú, készre kevert vödrös glett mely glettszóró géppel is szórható glettelő és bandázsoló glettanyag. Bandázs szalag beágyazására ajánljuk a Knauf Goldband Finish vödrös glettet.

A repedésmentes felület eléréséhez használjunk Knauf papír hézagerősítő bandázs szalagokat vagy FIBAFUSE üvegszálas hézagerősítő szalagot.

Ezek használatával tökéletes gipszkarton falakat, sarkokat, éleket fog kapni. Szoba hőmérsékleten kb. 12 hónapon keresztül tárolható. Fagytól óvjuk!

Knauf vödrös glett árak

Termék neveHová használhatjuk?KiszerelésBruttó ár / vödör
Knauf Fill & FinishRepedések, sarkok javítására, élvédők, bandázs szalag beágyazására20 kg7238 Ft
Knauf Super FinishGipszkarton lapok glettelésére28 kg7112 Ft
Knauf GoldbandGipszkarton lapok glettelésére28 kg6096 Ft
Knauf Aquapanel – Q4 glettelőgipszcementkötésű építőlemezekre20 kg27.527 Ft

A Knauf Goldband Finish vödrös glett alkalmazási területei

A Goldband Finish vödrös glett általános felületek, mint például beton, meglévő vakolat, pórusbeton áthúzására, simítására, valamint gipszkarton lapok, glettelésére alkalmas.

 • Gipszkarton lapok Q3-Q4 glettelési minőségig
 • Nagyobb felületek finom gletteléséhez és áthúzásához
 • Festési munkák előtti utolsó gletteléshez
 • 0-3 mm vastag glett simítás készítése
 • Betonfelületek simítása, áthúzása, glettelés
 • Vakolt felületek áthúzására

JAVASOLT SZERSZÁMOK: glettvas/spakli/glett lehúzó lepke, DELKO bandázsoló, BAZOOKA bandázsoló, FLATBOX glettelő doboz vagy airless glettszóró gép.

Knauf Goldband Finish vödrös glett tulajdonságai

 • Készre kevert vödrös glett, mely krémszerű állagú
 • Azonnal felhasználható, nincs bekeverési és pihentetési idő
 • Könnyen alakítható konzisztencia
 • Gyors száradás
 • Magas tapadó képesség
 • Jól csiszolható

A habarcs csak szilárd, száraz, pormentes felületre hordható fel. A hiányos, sérült felületi részeket gipszbázisú, a felülethez illeszkedő szemcséjű habarccsal javasolt kitölteni. Málló, porló betonfelületek tisztítandók, a leváló részeket el kell távolítani, és a felületet Knauf Putzgrund alapozóval alapozni kell.

A simított felületre a szokásos felületképzések végezhetők, azaz vékony vagy vastag tapéta bevonatok, műanyag vagy vizes bázisú matt festések, ragasztott burkolatok.

A Knauf Goldband Finish vödrös glett bedolgozása

A Knauf Goldband Finish feldolgozásra kész, kikevert szállítási formája miatt elmarad a bekeverési folyamat, és nincs várakozás vagy pihentetési idő szükséglet. Az anyag esetlegesen szükséges hígabb állagát kevés víz hozzáadásával lehet elérni. Az anyagot más anyaggal nem szabad összekeverni. A munkák megkezdése előtt minden esetben az anyagot keverjük át. A keverés géppel végezhető.

A bedolgozás kézzel vagy géppel (PFT glettelőgéppel) egyaránt lehetséges. A különböző felhasználási területeken a megszokott szerszámok használhatók. Hosszabb munkaszünet esetén is a maradék anyag eltehető úgy, hogy a vödör szélét lemossuk és a vödröt lezárjuk. A simítási munka végeztével, és a hézagoló száradása után a felületet csiszolni kézi vagy gépi csiszolóval egyaránt lehet.

 

A Knauf Goldband Finish vödrös glett használata

Használat után a munkaeszközöket azonnal meg kell tisztítani vízzel. A habarcs bedolgozási feltétele: legalább +5 °C levegő-, építmény- és anyaghőmérséklet. A Knauf Goldband Finish +5 °C alatt bedolgozni nem szabad. A Goldband Finish vödrös glett kiadóssága kb. 3-4 m2 /kg.

Kivitelezés csak akkor végezhető, ha a falfelület szerkezete nedvesség vagy hirtelen hőmérsékletváltozás hatására alakváltozást már nem szenvedhet. Nedves technológiákat – például aljzatkészítés – célszerű a simítás (teljes felületű glettelés) előtt elvégezni, hogy a kipárolgás ne befolyásolja a glett kötési és száradási idejét.

A Knauf Goldband Finish vödrös, kész glett azonnal bedolgozható. Hosszabb munkaszünet esetén a még fel nem használt anyag eltehető. Ez azért nem mindegy. Az utolsó cseppig elhasználható!

Knauf zsákos gipszek, ragasztó, alapozó, kellősítő árak

TerméknévKiszerelésBruttó ár
Uniflott gipsz5 kg2560 Ft/zsák
Perlfix ragasztógipsz25 kg2614 Ft/zsák
Fireboard gipsz10 kg 5184 Ft/zsák
Fugenfüller Gipsz5 kg1170 Ft/zsák
Rotband 7-50 mm gipsz25 kg4003 Ft/zsák
WANDSPACHTEL - Beltéri glettelőgipsz20 kg3.180 Ft/zsák
Alapozó – Grundiemittel15 kgÉrdeklődjön
ADG – betokontakt - beton alapozó20 kg22540 Ft/zsák
JET -filler600 ml4092 Ft

Kérdése van? Segítünk!

Hívjon minket munkanapokon 9-17 óra között, vagy kérjen visszahívást, és szakértő kollégánk minden kérdésére választ ad. 

Pin It on Pinterest

Tetszik?

Ossza meg másokkal is ezt a tartalmat!