Oldal kiválasztása

Glettelő tubus

WALL-TOP Glettelő tubus gipszkarton bandázsoláshoz

WALL-TOP szerszámok kizárólagos  magyarországi forgalmazója a PROWALLZ KftGlettelő tubus gipszkarton bandázsoláshoz. A szerszám aktuális készletéről és a vásárlás menetéről érdeklődjön telefonon a +36 30 958 2915 számon vagy e-mailben az info@prowallz.hu címen. Ezeket a szerszámokat készleten tartjuk. Átvehetők személyesen péceli irodánkban, vagy küldjük futárral.

Használati utasítás, gyakorlatias jó tanácsok

A glettelő tubus – pumpa egy gipszkarton fal élvédőző, bandázsoló szerszám.

Használatával sok munkaórát lehet spórolni illetve pótolhat hiányzó szakembert. Mindig állandó és precíz munkát lehet vele végezni!!

Higítsuk meg a glettet, állítsuk be a kellő konziztenciát. Felszívjuk a glettet, feltesszük a megfelelő aplikátort, fejet és mehet a meló.

Belső sarkot, külső sarkot tudunk vele finiselni. Tudunk vele többek között olyat is csinálni, hogy a bandázs szalag alá ezzel a szerszámmal tesszük fel a glettet a gipszkarton fal belső sarokba. Feltöltjük a glette a sarokba, levágjuk méretre a papír szalagot aztán beletesszük a glett ágyba. Ha van belső sarok görgőd akkor villámgyorsan begörgőzheted a szalagot,ha nincsen az sem gond. Spaklival, finoman benyomod a helyére a szalagot. Kicsit lassabb de a végeredmény ugyanaz.

Ugyanezt megcsinálhatjuk az élvédőzésnél. Feltesszük a külső sarok aplikátort – fejet és rányomjuk a glettet a gipszkarton falra. Levágjuk méretre a kompozi betétes erős, masszív élvédőt és oda illesztjük a külső sarokra. Itt is ha van külső görgőd akkor rágörgőzheted az élvédőt, ha nincsen akkor spakli, glettvas. Kicsit lassab de jó lesz.

A glettelő pumpa tisztítása csak a víz felszívásával és kinyomásával történik. A pumpa fejét lecsavarozni csak javîtáskor szabad a tányér cseréjénél.
Ne hagyd benne a glettet “szárazon”. Ne használj zsàkos gipszet! Soha!  Beleköt a szerszámba! Csak beágyazó vödrös glettet használj! A pumpa csak vödrös glettel és megfelelően higítva működik szépen.
Minden nap végén takarítsd ki a tubust – pumpát. Addig szívd-nyomd a vizet míg tiszta víz nem jön ki a szerszámból.
Nap közben ne mosogasd. Nem kell! Tedd be egy vödör vízbe fejjel lefelé és így nem tud beleszáradni a glett.
Nagyon fontos!!
Csak vödrös/kész BEÁGYAZÓ glettet használj mert annak minden cseppjét el tudja használni. A szalagok, élvédők erősen fognak kapaszkodni a gipszkarton falhoz. Nem lesz repedésed és levert sarkod.
A glett nem köt bele a szerszámba, nem tud eldugulni a tubus feje. Munkanap végén a tubus tisztítása gyors és egyszerű.
Glettelő tubus fejek

A tubussal nagyon könnyen, gyorsan, egyenletesen fel tudod hordani a glettet az élvédő vagy hézagerősítő szalagok alá. 3 aplikátora, csatlakoztatható feje van.

Glett felhordás egyetlen mozdulattal, glettelő tubus segítségével

A WALL-TOP glettelő tubussal és a hozzá való glettelő fejekkel egy mozdulattal felhordhatjuk a glettet a gipszkarton fal sarkokra, élekre, és a lap találkozásokra. Ezek voltak eddig a legnyűgösebb részek.

Működése mint az injekciós fecskendő, csak óriás méretben. Szívja fele a megkevert és kellőképpen hígított vödrös/kész glettet. Tegyük fel a külső vagy belső glettelő fejet, és már mehet is a munka.

 • MÉRETE: 101 cm hosszú.
 • ANYAGA: Hosszú élettartamú műanyag tartály, rozsdamentes acél gömbvéggel. Erre a gömbcsuklóra lehet felpattintani a 3 féle teflon glettelő fejet.

Menetrend a glettelő tubus használatához

 1. Keverjük fel a vödrös glettet, tetszés szerint hígítsuk, ha kell.
 2. Szívjuk fel a glettet.
 3. Tegyük fel a kívánt fejet, és nyomhatjuk a glettet. A szilikon fejek lekövetik a sarkokat és éleket, úgyhogy nem tudunk hibázni.
 4. A következő lépés már a méretre vágott élvédő, bandázsoló szalag felhelyezése a glettbe.
 5. A behelyezett szalagot a sarok görgővel nyomjuk be a belső sarokba, vagy görgőzzük a külső görgővel az gipszkarton külső élre.
 6. Ezután jöhet a gipszkarton lehúzó fej, amivel a felesleges anyagot lehúzzuk a szalagról. A lehúzó fej cserélhető, 6 vagy 8 cm-es és teleszkópos nyélre tehető fel.
 7. Száradás után lehet csiszolni, és ha kell, akkor egy második réteggel is áthúzhatjuk a felületet.

A WALL-TOP  glettelő fejekről néhány fontosabb tudnivaló

 • Bordázott fej: a borda mélysége 5 mm. Ez azt jelenti, hogy ebbe az glett vastagságba tehetjük bele az élvédőt vagy a bandázs szalagot. Ez a bordázat bőven elegendő, hogy a beágyazáshoz elég legyen a glett vastagság is. Szépen el lehet húzni a beágyazott hézagerősítő szalagokat.
 • Műanyagból készült, teflon bevonatú, így könnyű és tartós.
 • Kompatibilis a Wall-Top, Blueline / Tapepro, Tapetech glettelő tubusokkal, és a TAPETECH Mudrunnerrel.
 • A 10 cm széles, 4 kerékkel rendelkező, lapos glettelő fejjel, vagy másnéven glettelő applikátorral az 5 cm széles bandázsoló szalagok alá lehet glettelni. Ez a glettelőfej a gipszkarton lapok találkozásának glettelésére, illetve a csavarfejek elglettelésére alkalmas. Használata egyszerű: a feltöltött glettelő tubusra pattintsuk fel ezt a lapos fejet és kész vagyunk. Tisztítása folyó víz alatt kézzel, ecsettel, szivaccsal.

Glettelő tubus gipszkarton bandázsoláshoz: az előnyök

Nagyon praktikus szerszám, mert használatával vége van a glettvas és spakli szerszámoknak. Nem kell vonszolnunk magunkkal a glettes vödröt. Nem jár olyan nagy kosszal, mert egy zártabb rendszerből adagoljuk a glettet. Arról nem is beszélve, hogy sok energiát és órákat lehet spórolni a szerszám használatával. Csak ajánlani tudjuk a glettelő tubust gipszkarton bandázsoláshoz.

További előnye a szerszámnak, hogy meg lehet tölteni vele a DELKO bandázsoló szerszámok tartályait, amivel megint csak tiszta és gyors munkát tudunk végezni!

A WALL-TOP glettelő tubus több gyártó tubusainak hasonló teflon fejeivel is kompatibilis, tehát ha valakinek tönkremegy, elhagyja mondjuk egy CAN-AM ,  COLUMBIA, TAPETECH, TAPEPRO tubus teflon glettelő fejét, akkor semmi gond, csak szóljon, és a WALL-TOP fejekből nálunk ezt pótolhatja.

Glettelő tubus gipszkarton bandázsoláshoz: hogyan tisztítsuk?

A glettelő tubus tisztítása gyerekjáték. Szó szerint. Szívjunk fel többször is teli tartály vizet és azt nyomjuk egy vödörbe. Kicsit meg is rázhatjuk. Amikor már tiszta víz jön ki a szerszámból akkor tiszta a belseje.

A glettelő tubus felhasználási területei

Gipszkarton lapok belső és külső sarkainak, találkozásának glett kitöltésére, hézagerősítő szalag beágyazásához, élvédőzéshez. 

Glettelő tubus gipszkarton bandázsoláshoz használati utasításai

 • Nagyon egyszerű lesz! Keverőszárral keverjük fel a vörös, kész glettet.
 • Szívjuk fel a glettet a glettelő tubussal.
 • Pattintsuk fel a kiválasztott fejet, és már mehet is a glett felhordása az élvédő vagy a hézagerősítő szalag alá.
 • Munka után takarítsuk ki a szerszámot: többször szívjunk fel tiszta, langyos vizet a tubussal, majd nyomjuk ki. Ennyire egyszerű. Vegyszert nem kell használni!

Rendelés menete

 • Válassza ki a szerszámot!
 • Válassza ki a szállítás, fizetés módját!
 • Adja meg a szállítási adatokat!
 • Küldje el rendelését, és már meg is vagyunk!

Fizetés

 • Átvételkor, készpénzben. 
 • Előre utalással – díjbekérő alapján.
 • Online átutalással.

Szállítás

 • 100.000 Ft fölötti vásárlás esetén a szállítás ingyenes.
 • A megvásárolt termékeket futárral házhoz szállítatjuk.
 • Szerszámát átveheti személyesen a péceli bemutató termünkben!
Kérdése van? Segítünk!

Hívjon minket telefonon mert az a leggyorsabb információs csatorna. Szakmai emberek vagyunk, biztosan tudunk segíteni. Ellenőrizzük a szerszám és anyag készleteinket így nyugodtan tud rendelni vagy eljönni hozzánk. 

NYITVATARTÁSI IDŐ:

hétfő - péntek 7 - 16-ig, szombaton 8-12 között várjuk Önöket.

Áruházunk címe: Berdó Ipari Park II, Nagytarcsa
GPS koordináták: 47.514404, 19.274668 Nagyon fontos! Nincs még utca címünk mert ez egy új építésű csarnok együttes. Álljon meg Nagytarcsán az Asbóth Oszkár utca elején ( Dembel MotorHomes  raktár ) és hívjon fel. 1 perc alatt bevezetem a raktárunkba. 

Telefonszámaink: 06-30-958-2915 és 06-30-792-6460

Pin It on Pinterest

Tetszik?

Ossza meg másokkal is ezt a tartalmat!