Oldal kiválasztása

Glettelő tubus

WALL-TOP Glettelő tubus gipszkarton bandázsoláshoz

WALL-TOP szerszámok kizárólagos  magyarországi forgalmazója a PROWALLZ KftGlettelő tubus gipszkarton bandázsoláshoz. A szerszám aktuális készletéről és a vásárlás menetéről érdeklődjön telefonon a +36 30 958 2915 számon vagy e-mailben az info@prowallz.hu címen. Ezeket a szerszámokat készleten tartjuk. Átvehetők személyesen péceli irodánkban, vagy küldjük futárral.

Használati utasítás, gyakorlatias jó tanácsok

A glettelő tubus – pumpa egy gipszkarton fal élvédőző, bandázsoló szerszám.

Használatával sok munkaórát lehet spórolni illetve pótolhat hiányzó szakembert. Mindig állandó és precíz munkát lehet vele végezni!!

Higítsuk meg a glettet, állítsuk be a kellő konziztenciát. Felszívjuk a glettet, feltesszük a megfelelő aplikátort, fejet és mehet a meló.

Belső sarkot, külső sarkot tudunk vele finiselni. Tudunk vele többek között olyat is csinálni, hogy a bandázs szalag alá ezzel a szerszámmal tesszük fel a glettet a gipszkarton fal belső sarokba. Feltöltjük a glette a sarokba, levágjuk méretre a papír szalagot aztán beletesszük a glett ágyba. Ha van belső sarok görgőd akkor villámgyorsan begörgőzheted a szalagot,ha nincsen az sem gond. Spaklival, finoman benyomod a helyére a szalagot. Kicsit lassabb de a végeredmény ugyanaz.

Ugyanezt megcsinálhatjuk az élvédőzésnél. Feltesszük a külső sarok aplikátort – fejet és rányomjuk a glettet a gipszkarton falra. Levágjuk méretre a kompozi betétes erős, masszív élvédőt és oda illesztjük a külső sarokra. Itt is ha van külső görgőd akkor rágörgőzheted az élvédőt, ha nincsen akkor spakli, glettvas. Kicsit lassab de jó lesz.

A glettelő pumpa tisztítása csak a víz felszívásával és kinyomásával történik. A pumpa fejét lecsavarozni csak javîtáskor szabad a tányér cseréjénél.
Ne hagyd benne a glettet „szárazon”. Ne használj zsàkos gipszet! Soha!  Beleköt a szerszámba! Csak beágyazó vödrös glettet használj! A pumpa csak vödrös glettel és megfelelően higítva működik szépen.
Minden nap végén takarítsd ki a tubust – pumpát. Addig szívd-nyomd a vizet míg tiszta víz nem jön ki a szerszámból.
Nap közben ne mosogasd. Nem kell! Tedd be egy vödör vízbe fejjel lefelé és így nem tud beleszáradni a glett.
Nagyon fontos!!
Csak vödrös/kész BEÁGYAZÓ glettet használj mert annak minden cseppjét el tudja használni. A szalagok, élvédők erősen fognak kapaszkodni a gipszkarton falhoz. Nem lesz repedésed és levert sarkod.
A glett nem köt bele a szerszámba, nem tud eldugulni a tubus feje. Munkanap végén a tubus tisztítása gyors és egyszerű.
Glettelő tubus fejek

A tubussal nagyon könnyen, gyorsan, egyenletesen fel tudod hordani a glettet az élvédő vagy hézagerősítő szalagok alá. 3 aplikátora, csatlakoztatható feje van.

Élvédőző, bandázsoló tubus és aplikátor árak

Szerszám neveMire használhatóBruttó ár
Glett kinyomó tubusGlett kinyomására51.800 Ft
Teflon glettelő fej belső sarokbaGlett felvitele külső sarokba27.400 Ft
Teflon glettelő fej külső élekreGlett felvitele belső sarokba27.400 Ft
Lapos glettelő fej - görgősGlett felvitele bandázs szalag alá és csavarfej glettelésre35.300 Ft

Glett felhordás egyetlen mozdulattal, glettelő tubus segítségével

A WALL-TOP glettelő tubussal és a hozzá való glettelő fejekkel egy mozdulattal felhordhatjuk a glettet a gipszkarton fal sarkokra, élekre, és a lap találkozásokra. Ezek voltak eddig a legnyűgösebb részek.

Működése mint az injekciós fecskendő, csak óriás méretben. Szívja fele a megkevert és kellőképpen hígított vödrös/kész glettet. Tegyük fel a külső vagy belső glettelő fejet, és már mehet is a munka.

 • MÉRETE: 101 cm hosszú.
 • ANYAGA: Hosszú élettartamú műanyag tartály, rozsdamentes acél gömbvéggel. Erre a gömbcsuklóra lehet felpattintani a 3 féle teflon glettelő fejet.

Menetrend a glettelő tubus használatához

 1. Keverjük fel a vödrös glettet, tetszés szerint hígítsuk, ha kell.
 2. Szívjuk fel a glettet.
 3. Tegyük fel a kívánt fejet, és nyomhatjuk a glettet. A szilikon fejek lekövetik a sarkokat és éleket, úgyhogy nem tudunk hibázni.
 4. A következő lépés már a méretre vágott élvédő, bandázsoló szalag felhelyezése a glettbe.
 5. A behelyezett szalagot a sarok görgővel nyomjuk be a belső sarokba, vagy görgőzzük a külső görgővel az gipszkarton külső élre.
 6. Ezután jöhet a gipszkarton lehúzó fej, amivel a felesleges anyagot lehúzzuk a szalagról. A lehúzó fej cserélhető, 6 vagy 8 cm-es és teleszkópos nyélre tehető fel.
 7. Száradás után lehet csiszolni, és ha kell, akkor egy második réteggel is áthúzhatjuk a felületet.

A WALL-TOP  glettelő fejekről néhány fontosabb tudnivaló

 • Bordázott fej: a borda mélysége 5 mm. Ez azt jelenti, hogy ebbe az glett vastagságba tehetjük bele az élvédőt vagy a bandázs szalagot. Ez a bordázat bőven elegendő, hogy a beágyazáshoz elég legyen a glett vastagság is. Szépen el lehet húzni a beágyazott hézagerősítő szalagokat.
 • Műanyagból készült, teflon bevonatú, így könnyű és tartós.
 • Kompatibilis a WALL-TOP, Blueline / Tapepro, Tapetech glettelő tubusokkal, és a TAPETECH Mudrunnerrel.
 • A 10 cm széles, 4 kerékkel rendelkező, lapos glettelő fejjel, vagy másnéven glettelő applikátorral az 5 cm széles bandázsoló szalagok alá lehet glettelni. Ez a glettelőfej a gipszkarton lapok találkozásának glettelésére, illetve a csavarfejek elglettelésére alkalmas. Használata egyszerű: a feltöltött glettelő tubusra pattintsuk fel ezt a lapos fejet és kész vagyunk. Tisztítása folyó víz alatt kézzel, ecsettel, szivaccsal.

Glettelő tubus gipszkarton bandázsoláshoz: az előnyök

Nagyon praktikus szerszám, mert használatával vége van a glettvas és spakli szerszámoknak. Nem kell vonszolnunk magunkkal a glettes vödröt. Nem jár olyan nagy kosszal, mert egy zártabb rendszerből adagoljuk a glettet. Arról nem is beszélve, hogy sok energiát és órákat lehet spórolni a szerszám használatával. Csak ajánlani tudjuk a glettelő tubust gipszkarton bandázsoláshoz.

További előnye a szerszámnak, hogy meg lehet tölteni vele a DELKO bandázsoló szerszámok tartályait, amivel megint csak tiszta és gyors munkát tudunk végezni!

A WALL-TOP glettelő tubus több gyártó tubusainak hasonló teflon fejeivel is kompatibilis, tehát ha valakinek tönkremegy, elhagyja mondjuk egy CAN-AM ,  COLUMBIA, TAPETECH, TAPEPRO tubus teflon glettelő fejét, akkor semmi gond, csak szóljon, és a WALL-TOP fejekből nálunk ezt pótolhatja.

Glettelő tubus gipszkarton bandázsoláshoz: hogyan tisztítsuk?

A glettelő tubus tisztítása gyerekjáték. Szó szerint. Szívjunk fel többször is teli tartály vizet és azt nyomjuk egy vödörbe. Kicsit meg is rázhatjuk. Amikor már tiszta víz jön ki a szerszámból akkor tiszta a belseje.

A glettelő tubus felhasználási területei

Gipszkarton lapok belső és külső sarkainak, találkozásának glett kitöltésére, hézagerősítő szalag beágyazásához, élvédőzéshez. 

Glettelő tubus gipszkarton bandázsoláshoz használati utasításai

 • Nagyon egyszerű lesz! Keverőszárral keverjük fel a vörös, kész glettet.
 • Szívjuk fel a glettet a glettelő tubussal.
 • Pattintsuk fel a kiválasztott fejet, és már mehet is a glett felhordása az élvédő vagy a hézagerősítő szalag alá.
 • Munka után takarítsuk ki a szerszámot: többször szívjunk fel tiszta, langyos vizet a tubussal, majd nyomjuk ki. Ennyire egyszerű. Vegyszert nem kell használni!

Javasolt vödrös glettek élvédőzéshez, bandázsoláshoz, finiseléshez

Rendelés menete
 • Válassza ki a szerszámot, anyagot.
 • Válassza ki a szállítás, fizetés módját.
 • Adja meg a szállítási adatokat!
 • Küldje el rendelését, és már meg is vagyunk!
Fizetés
 • Átvételkor, készpénzben.
 • Előre utalással - díjbekérő alapján.
 • Online átutalással.
Szállítás
 • A megvásárolt termékeket futárral házhoz szállítatjuk.
 • Szerszámát, anyagait személyesen is átveheti nagytarcsai áruházunkban.
Kérdése van? Segítünk!

Hívjon minket telefonon mert az a leggyorsabb információs csatorna. Szakmai emberek vagyunk, biztosan tudunk segíteni. Ellenőrizzük a szerszám és anyag készleteinket így nyugodtan tud rendelni vagy eljönni hozzánk. 

Telefonszámaink: 06-30-958-2915 és 06-30-792-6460

NYITVATARTÁSI IDŐ:

hétfő - péntek 7 - 16-ig, szombaton 8-12 között várjuk Önöket.

Áruházunk címe: BERDO Ipari park II 2142 Nagytarcsa, Kármán Tódor utca 3-B/3
GPS koordináták: 47.5145186, 19.272433
A PROWALLZ áruház keresésre a WAZE és a GOOGLE térkép alkalmazások az áruház ajtó elé hozzák Önöket.

Pin It on Pinterest

Tetszik?

Ossza meg másokkal is ezt a tartalmat!