Oldal kiválasztása

HYDE glett tartó tálca

HYDE glett tartó tálca = ALUMINIUM HAWK. Ez egy szobafestő, glettelő kéziszerszám. A glett tartó tálca a glettelést, bandázsolást, élvédőzést segíti, gyorsítja. A glett tartó tálcára tesszük a vödrös glettet vagy por alakú kevert glettet-gipszet.

HAWK jelentése sólyom. Némi HAWK történelem. Évszázadokra visszamenőleg találnak nyomokat hasonló szerszámra a korabeli építészeti ásatások alkalmával.

Régen a „sólymokat” egy darab deszkából készítették, amely alá egy fogantyút erősítettek… és ez az alapkonstrukció azóta sem változott!  

De miért is a sólyomhoz hasonlítják a tálcát? A sólyom az ember karján ül. Úgy gondolják, hogy a „sólyom” elnevezés onnan ered, hogy a tárgy – mint a sólyommadár – a karon ül, valamint abból a „segítő” szerepből, amelyet – a madarakhoz hasonlóan – a tulajdonosuk munkájának segítésében játszanak.

HYDE aluminium hawk hystory
HYDE aluminium hawk hystory

Glett tartó tálca árak

Szerszám neveSzerszám méreteSzerszám bruttó ára
HYDE tálca 10"25,4 x 25,4 cm10.092 Ft
PROWALLZ tálca - softgrip nyéllel30 x 30 cm12.500 Ft
NELA tálca - parafa nyéllel33 x 33 cm15.671 Ft
DEWALT tálca - softgrip nyéllel. Ínyenceknek!33 x 33 cm17.145 Ft
HYDE glett tartó tálca
PROWALLZ glett tartó tálca
NELA glett tartó tálca
DEWALT glett tartó tálca

Glett tálca adatok

 • anyag: vastag alumínium
 • Softgrip nyele van 
 • mérete: 10″ azaz 25,4 cm x 25,4 cm

Ez egy 2 mm vastag alumínium tálca amely egyszerre erős és tartós. Nem vékony így örök élet és még egy nap a „szavatossága”, ha nem dobáljuk. 

A HYDE glett tartó tálca körkörösen, mélyen bordázott így a glett jól kapaszkodik a fémhez és nem csúszik le róla. Akár fejjel lefelé is tarthatod! laughing

A glettartó tálca súlya kb 40-50 dkg. Erre jön még rá a glett súlya. Amit rá szoktunk tenni az 1-2 kg közötti. Nem kell telerakni. 

Nem a mennyiség a segítség hanem, hogy nem kell a vödörbe bele hajolgatnunk milliószor. 

HYDE glett tartó tálca
Glett tartó tálca
 Glett tartó tálca használata

Ahhoz, hogy szép, egyenes és sima falfelületeket és precíz, pozitív és negatív éleket – sarkokat tudjunk készíteni, néha vért kell izzadni. A glettelés nem egyszerű munka. Precizitást ígényel amihez meg gyakorlatias, jó szerszámok kellenek.

A glett tartó tálca abban segít, hogy nem kell lehajolgatnunk milliószor a vödörbe, szabadabb a mozgásunk és nem kell a vödröt rugdosnunk magunk előtt, ahogy haladunk a gletteléssel.

Az az 1-2 kg amit egyszerre felteszünk a glettartó tálcára az sok folyóméter bandázs szalag és élvédő beágyazására elegendő. A Q2 finiselésnél is nagy segítség amikor a szalagok és élvédők fölött gletteljük a 2. réteget. Ja és akkor nem beszéltünk a kismillió csavarfej vagy repedés, elgletteléséről amiben megint nagy segítség.

Glett tartó tálca és barátai

Glett tartó edény, glett tartó tálca, bandázs szalag tartó, glett kiszedő spakli, flexibilis glettvas. Csupa hasznos szobafestő szerszám.

A hazai festő szakmában még nem eléggé ismertek ezek a szerszámok de kint 50-60 éve ezzel dolgoznak. Gondolom nem ok nélkül.

Bármit is mondunk, a lényeg az, hogy praktikus és gyakorlatias a glett tálca és a barátai és igenis megvan a helye a festő szakmában a hézagerősítésnél, élvédőzésnél, glettelésnél.

Ezek a szerszámok – kiegészítők, egyszerűek mint egy vonal de nagy segítségünkre lehetnek. Nem kell félni tőlük mert használatuk megkönnyíti a munkánkat és csak megszokás kérdése, hogy teljesen a magunkénak érezzük.

Glett tartó tálca
Glett tartó tálca – videó a használatról

Ez a kolléga remekül mutatja be a glett tartó tálcával való munkát. Megnézhetjük, hogyan  kell tartani a szerszámot, milyen sűrűségű – konzisztenciájú glettel is dolgozzunk. Bemutatja, hogyan készül el egy jó szerszámmal és egy jó anyaggal gyorsan és gyönyörűen egy külső sarok. 

Figyeljék! Minden esetben használjanak élvédőt és lehetőleg ne fémet, alumíniumot, hanem ami papír vagy kompozit anyagból készült. 

Az amerikai STRAITFLEX élvédők és bandázs szalagok a világ élvonalába tartoznak. Olyan erős élvédő család amelyikkel hajót lehet elvontatni. A kompozit belső élvédő része elnyeli a fizikai behatást. Nézzék meg a honlapunkon a kínálatot. 

KATT IDE és átlép a STRAITFLEX oldalra.

Rendelés menete
 • Válassza ki a szerszámot, anyagot.
 • Válassza ki a szállítás, fizetés módját.
 • Adja meg a szállítási adatokat!
 • Küldje el rendelését, és már meg is vagyunk!
Fizetés
 • Átvételkor, készpénzben.
 • Előre utalással - díjbekérő alapján.
 • Online átutalással.
Szállítás
 • A megvásárolt termékeket futárral házhoz szállítatjuk.
 • Szerszámát, anyagait személyesen is átveheti nagytarcsai áruházunkban.
Kérdése van? Segítünk!

Hívjon minket telefonon mert az a leggyorsabb információs csatorna. Szakmai emberek vagyunk, biztosan tudunk segíteni. Ellenőrizzük a szerszám és anyag készleteinket így nyugodtan tud rendelni vagy eljönni hozzánk. 

Telefonszámaink: 06-30-958-2915 és 06-30-792-6460

NYITVATARTÁSI IDŐ:

hétfő - péntek 7 - 16-ig, szombaton 8-12 között várjuk Önöket.

Áruházunk címe: BERDO Ipari park II 2142 Nagytarcsa, Kármán Tódor utca 3-B/3
GPS koordináták: 47.5145186, 19.272433
A PROWALLZ áruház keresésre a WAZE és a GOOGLE térkép alkalmazások az áruház ajtó elé hozzák Önöket.

Pin It on Pinterest

Tetszik?

Ossza meg másokkal is ezt a tartalmat!